Groot in iets klein

Je voelt rust en harmonie.

Je ervaart de liefde in de interacties met je kind.

Je bent enthousiast en blij.

Je voelt dat je mee beweegt in de wereld van je kind, zonder jezelf te verliezen of opzij te zetten.

Je hebt grip op de relatie met je kind. De connectie tussen jou en je kind is er.

De wereld van je kind is niet zo ver, als je eerst zou denken. Het is nabij.

Het is helemaal niet zo onoverkomelijk, moeilijk of zwaar. Net heel zalig!


Er is een reden waarom je je geduld verliest, ook al weet je wel 'ik moet het rustig doen'.


Er is ook een reden waarom je kind niet vlotjes meedoet met de ochtendrush of je niet hoort, zelfs na 10 keer vragen.

Je intentie komt vaak niet overeen met je gedrag.

En ook je kind maakt heel wat beloftes die hij niet makkelijk kan waarmaken.

Dat zorgt voor frustratie en onrust voor jou en je kind.

Hoe komt dat toch?

Je weet echt wel wat je wil: rust, liefde en harmonie in huis tijdens het opstaan, eten, slapengaan, vertrek naar huis...

En toch lijkt dat gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Het vraagt groot zijn in iets kleins.

In dit traject laat ik je zien hoe dat kan.


Wat breng het je?

Je gaat ontdekken op welke manier je brein een impact heeft op jouw gedrag en dat van je kind.
Hoe dit je in ongeduldige of frustraties situaties brengt.


En wat er net voor kan zorgen dat je wel zachtheid, kalmte en geduld ervaart.
Je wordt je heel bewust hoe je je flow kan switchen.

Op ieder moment, zelfs als je het voelt borrelen.
Dit is een verademing, zowel voor jou als je kind.
Je kan zo communiceren op een ander niveau, waarbij je tot connectie komt in plaats van conflict.


Je komt te weten wat empathie en connectie is, niet alleen vanuit de boekjes, maar hoe je dit in de concrete realiteit kan aanpakken. Het vergroot je je begrip naar je kind en zorgt voor meer rust.


Je leert je triggers kennen en die van je kind. Om zo tot een relatie te komen waar moeilijke momenten omgebogen kunnen worden tot een 'we can do it'.


Je krijgt heel concreet zicht op hoe je op een hechte manier met overgangssituaties omgaat. Denk maar aan: opstaan, eten, slapen, spelen, afscheid nemen,...


Jij en je kind komen dichter bij elkaar, zonder eigenheid te verliezen.

Hoi!

Ik ben Jesse, oprichtster van Hecht.


Ik ben gek op thee, spontaan dansen in de living, de zee in al zijn verschijnselen, enthousiasme en de energie dat dit teweeg brengt… Het gevoel van “you can do it”, het groot-zijn-in-iets-kleins, nabijheid, …

Steeds terugkerend op mijn pad zijn mensen en de connectie met elkaar.

Als pedagoog ben ik altijd erg geboeid geweest in relaties, en dan vooral ouder-kindrelaties. Door de komst van mijn 2 dochters kwam het opvoedingsaspect helemaal op de voorgrond. Hierdoor voelde ik dat er een heel andere manier van opvoeden veel natuurlijker aanvoelde dan het gedragsmatige, dat maatschappelijk gezien nog zeer gangbaar is.


Van daaruit is dan ook Hecht gegroeid om ouders (in spe) te inspireren om de band met hun kind te sterken...

Hecht met elkaar.

Deelnemers aan het woord...

Al heel wat ouders verdiepten zich ten volle in hecht ouderschap via het aanbod van Hecht.

Een warme aanrader voor iedereen die connectie centraal stelt tussen ouders en kinderen. In lijn met je intuïtie, en toch had je er zo nog niet eerder tegenaan gekeken. Niet belerend, wel boeiend, interessant en gezellig!

Deelnemer van het Jij-Ik-Samentraject

Ik volgde de podcast Gehecht van Jesse. Een fijn ontmoeten, maar vooral heel tastbare en bruikbare informatie. Jesse weet hoe ze kan ver-binden, straalt warmte uit en is 1 brok deskundigheid! It takes a village.. Jesse behoort zonder pardon bij mijn tribe... zowel voor mezelf, als voor mijn rol als mama!

Stefanie

Het was weer een leerrijke avond. Veel stof tot nadenken en veel goesting om er in te vliegen. Met vallen en opstaaan, sowieso. Ik ben blij dat ik het hele traject gevolgd heb en met de medekandidaten en met jou uiteraard een leerrijke 4 sessies achter de rug heb. 4 sessies waarin we veel hebben gedeeld en ons gesteund hebben gevoeld. Bedankt voor je enthousiasme. Je inspelen op vragen. Je 'no judgement' houding. Gewoon, bedankt!

Céline

Dit geeft mij het gevoel dat ik meer de mama kan zijn, die ik wil kunnen zijn!

Deelnemer van het individueel traject

Meer geleerd om de positieve vibe in het achterhoofd te houden. En de vraag te stellen,waarom doen we het hier eigenlijk? Je kan zeuren of gefrustreerd zijn op je kind en de situatie, maar je moet het jezelf ook aangenaam maken en je gezin. Er ligt zo wat minder druk op uw schouders. In plaats van dat je iedere keer moet presteren en iedereen van je gezin moet presteren. De positieve vibe meer in het oog houden dan de prestaties.

Deelnemer Jij-Ik-Samentraject

Ik vond de tuinsessies geweldig! Je wordt ondergedompeld in Jesse haar gezellig stukje tuin, een ideale setting. Je begint met een korte, maar duidelijke uitleg (theoretisch gedeelte) en gaat al snel naar voorbeelden van onze eigen dagelijkse leefwereld. Voor de sessies zat ik met mijn handen in het haar en twijfelde ik aan mezelf als moeder. Door deze sessies te volgen, geef je alle moeders het gevoel, en zeker mij het gevoel dat we niet 'fout of slecht' bezig zijn. Je probeert een andere aanpak aan te reiken. Na elke sessie heb je zin om met de tips en tricks aan de slag te gaan. Dit gebeurt met vallen en opstaan. Soms gebeurde het na een sessie dat ik veel stof had tot nadenken. En er eens een nachtje moest over slapen. De volgende morgen begon ik met goede moed!

Inneke

Praktisch

Met dit traject zal je relatie met je kind ten volle veranderen. Het brengt andere dynamieken met zich mee tussen jou en je kind. Je komt dichter tot elkaar in alle dagelijkse momenten.

Je voelt je begripvoller, authentieker en rustiger en je kind zal hierdoor zijn weerstand sneller loslaten.


Het traject kan je volledig op je eigen tempo doorlopen. Het bestaat concreet uit het volgende...

5 verdiepende video's

In deze 5 verdiepende video's ontdek je de basisingrediënten om tot hecht ouderschap te komen. Met focus op hoe je verder kan kijken dan het gedrag. Inzicht in de werking van je brein en dat van je kind helpt je om te begrijpen wat je kind doet wat het doet en waarom jij handelt hoe jij handelt.

Je leert bewuster te kijken naar jezelf en je kind om zo dichter bij elkaar te komen en moeilijke momenten te overbruggen. Ook komt heel concreet aan bod hoe je empathie en connectie inzet in het dagelijkse leven. Niet te vaag en niet te veraf, maar heel herkenbaar en praktisch.

Reminder voor je triggers

Je krijgt een handig werkdocument om met je eigen triggers en die van je kind aan de slag te gaan.  Er zijn bepaalde momenten die moeilijker verlopen dan anderen. Als je deze wat meer onder de loep neemt, zal je merken dat er iets meer aan de hand is dan enkel het gedrag dat je ziet.

Wanneer je deze momenten oplijst, wordt duidelijk dat het vaak over gelijkaardige
zaken
gaat. De rode knoppen van je kind en jezelf hebben vaak een patroon. Wanneer je dat ontdekt kan je er met andere ogen naar kijken. Dit zal een grote impact hebben op hoe je de situatie zal aanpakken en kom je vaak vanzelf dichter bij elkaar.

Boek (online)

In het online boek van jou en je kind: 'Altijd Jij en ik' komen 8 thema's aan bod.

Per thema wordt er ingezoomd hoe je kind het ervaart en hoe je er als ouder naar kijkt. Telkens met heel concrete tips met zowel focus op je kind, als ook focus op de ouder. Een online boek van jou en je kind.


De thema's gaan over overgangsmomenten zoals opstaan, eten, slapen, afscheid nemen, thuiskomen na een drukke dag, spelen,...


Wanneer starten?

Je kan na inschrijving meteen van start gaan.


De prijs van dit traject?

Dit traject bedraagt normaalgezien 75 euro.

Speciaal voor de start van het nieuwe jaar is het nu 49 euro.

Het is een traject dat je relatie met je kind een heel andere wendig geeft. Je zal op een heel andere manier het ouderschap aangaan, met een zalige impact op je kind en jezelf.

Het is dan ook heerlijk om dit ten volle te ervaren.

Ja, ik doe graag mee!
Top