Dag 1 oudertip: verwachtingen
28/03/2021, 12:03

Wat verwacht je van morgen, van de komende week? Hoe sta je er tegenover? Wat doet het met je als je er aan denkt?


Heb je de verwachting dat het vlot gaat verlopen of dat het heel hectisch zal zijn of dat je het allemaal niet goed weet hoe het lopen gaat en daardoor wat onrustig voelt..


Even stilstaan bij onze verwachtingen kan heel wat opleveren. Verwachtingen maken het ons moeilijk. Het gebeurt zo onbewust en het is haast vanzelfsprekend dat je verwachtingen hebt over momenten, over situaties, over hoe de dingen best lopen en hoe beter niet...


Het probleem met verwachtingen is dat het ons druk geeft. Altijd. We voelen ons opgelucht en vrij als de verwachting is ingelost. Zo niet, voelen we ons bezwaard en gefaald. "Waarom kan ik nu niet even doorwerken, terwijl de kinderen zelf even spelen?" "Ik heb al te veel tijd verloren..."


Hoe dan wel?
Skip de verwachting.


Makkelijker gezegd dan gedaan. En toch. Het maakt het je veel makkelijker.


Leef in het moment, telkens met 1 focus. Probeer niet alles tegelijk te doen. Op het moment van het opstaan, blijf bij je gedachten daar. Wanneer je zoon/dochter iets aan je vertelt, blijf met je focus daar. Je kind voelt dat en voelt de connectie met jou. Wanneer je aan het werk bent, blijf met je focus daar. De communicatie naar je kind toe is heel belangrijk, dit komt in de volgende post over het kind zeker aan bod.


Maar voor nu, voor jou:
Ga niet alle lijstjes in je hoofd af, want wanneer het anders loopt, voel je je automatisch bedrukt en lastig.


Nog een heel mooi voordeel van in het nu zijn, is dat je ten volle alle momenten hebt beleefd. En hoe zalig is dat!


Heel benieuwd naar hoe deze voor je binnenkomt en hoe je dit ervaren hebt wanneer je dit deed... Post gerust hieronder, ik kijk er naar uit!

Top