De wereld is zo overweldigend...
16/07/2020, 21:07

Het gevoel wanneer je baby ter wereld komt, overweldigend in al zijn vormen. Je wordt mama en papa en of dit nu voor de eerste of tweede of vierde keer is het maakt je tot een ander persoon. Je leven ziet er anders uit, minder tijd voor jezelf, zoekende naar hoe het allemaal gaat. En tegelijkertijd meer besef van de kleine gelukjes.


Je wilt het beste voor je kind, liefde laten voelen en stromen in al zijn vormen op alle momenten. Baby's ervaren vooral de wereld door te voelen en te ruiken. Nabijheid zorgt voor een veilig gevoel en rust. Als een klein diertje zijn ze helemaal overgeleverd aan onze zorgen. Een hele verantwoordelijkheid als ouder...maar eigenlijk heel natuurlijk op welke manier we met ons kind best omgaan. We zijn lange tijd tegen deze natuur in gegaan om ons kind 'hard' te maken en niet te 'flauw'...


Wel, een baby is net heel sterk door zijn afhankelijkheid...Hoe meer hij je nabijheid zoekt, hoe geruster hij zal zijn om de wereld te ontdekken en als hij er klaar voor is onafhankelijk te zijn.


We weten vaak niet wat er allemaal speelt in de hoofdjes van onze baby's, wat er leeft en hoe wij als ouder ons handelen volledig kunnen afstemmen op ons kind...Hier wil ik graag op inzetten met Hecht via de podcast/workshop 'Gehecht'.

Top