Sintmagie
06/12/2020, 14:12

Sintmagie...
een feest waar schittering, kriebels en vreugde samengaan...


Ik kan het gevoel nog zo oproepen en ook bij mijn dochters vanochtend voelde ik de vlinders in mijn buik door hun enthousiaste “oo en kijk daar en dat daar..."

Bij ons thuis was de Sint echt het het feest van de kinderen, van de magie, de ontroering, betovering in iets dat er plots is na een nacht,... Er was geen sprake van flink of stout of dat het daar van afhing of je iets kreeg.


Ook nu zei mijn dochter “stout zijn bestaat niet e mama, iemand die iets fout doet kan zich altijd vergissen en het goed maken”... Dan ben ik oprecht blij.


Ook de Sint is doorheen de tijd geëvolueerd. In Dag Sinterklaas vroegen de kapiteins “is een kind stout als hij zijn bord niet opeet” en de Sint antwoordt “nee, dan heeft hij enkel te veel opgeschept...” “Wanneer zijn kinderen dan echt stout?” “Wanneer kinderen anderen pesten, maar wanneer ze het beseffen en ze spijt hebben en het goed maken... is dat niet meer echt stout.”


De veranderlijkheid van het gedrag en dat er vaak meer speelt dan enkel een specifiek gedrag komt meer naar voor. Dat vond ik verwarmend om te zien.


De magie van de verrassing, het onbekende wat er komen gaat en tegelijk zo vertrouwd...


Ieder jaar opnieuw denk ik “zo jammer dat het niet echt is ...” en toch ben ik zo dankbaar dat ik de betovering echt heb mogen beleven, iets dat je in kleine dingen ook zelf iedere dag kan verder zetten... Een verrassing in het kleine en de romantiek dat het leven wel echt magisch kan zijn, zolang je het maar op die manier bekijkt. Dat heeft de Sint me geleerd en op die manier zal de Sint altijd bestaan...

#magie #sinterklaas
#dagsinterklaas #stoutbestaatniet #magieinkleinehoekjes #verrassingen #sintmagie

Top